Anorexia,bulimia.

Csak anorexiásoknak és bulimiásoknak ajánlott oldal.

 

Hozzávalók:

2 lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 3 zöldpaprika, fél szál kígyóuborka, 1 csomag piros retek, fél kiskanál só, 1 nagy citrom leve, 2 evőkanál olívaolaj, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál porcukor, fél csokor metélőhagyma.

 

Elkészítés:

Az összes zöldséget megtisztítjuk (hámozni csak a hagymát kell), és egycentis kockákra vágjuk. Ezután megsózzuk, és néhányszor megforgatva 10-15 percig pihentetjük. A citrom levét kifacsarjuk, majd az olajjal, a borssal meg a porcukorral összekeverjük, a fölaprított metélőhagymával fűszerezzük, végül a zöldségkockákat is beleforgatjuk. Ez a saláta nagyon könnyű, de készíthetjük még "fitneszesebbre" is, amihez se só, se cukor, se olaj nem kell. Ehhez az összevágott zöldséget 2-3 evőkanál balzsamecettel és 1-2 evőkanál szójamártással összekeverjük, kissé megborsozzuk, a fölaprított metélőhagymával fűszerezzük, és már kész is. Ez a változat adagonként mindössze 120 kalória!

 

Fogyi sali

Hozzávalók:

paradicsom, saláta, újhagyma, tojás, répa, 1 doboz kefir joghurt, sajt, tejföl, kígyóuborka

Elkészítése:

A paradicsomot és a salátát meg az uborkát apróra vágjuk az újhagymával együtt. Utána a répát és a sajtot lereszeljük. Az 1 doboz kefirt meg a tejfölt összekeverjük. Majd egy nagy tálba összeöntjük az egészet és a végén rá szórjuk a sajtot, tojáskarikákkal díszítjük.

 

Görög saláta

Hozzávalók Paradicsom
Lila hagyma
Kígyóuborka
Olajbogyó
Olívaolaj
Citromlé
Fetasajt Elkészítés: Paradicsomot, uborkát, hagymát kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, olívaolajat öntünk rá, nagyon kevés citromlével ízesítjük, belekeverjük az olajbogyót és a kockákra vágott fetasajtot.

 

 

Mexikói saláta

Hozzávalók: 

1 üveg fekete babkonzerv, 1 nagy fej hagyma, 1 üveg morzsolt konzerv kukorica, 1 evőkanál Erős Pista, 2 dl ketchup, késhegynyi őrölt fekete bors, só, 1evőkanál vágott petrezselyemzöld. 

Elkészítés: 


A hagymát apró kockákra vágjuk és megsózzuk. A konzerveket leszűrjük, majd az összes fent nevezett hozzávalót összekeverjük.

 

 

Diétás franciasaláta

Hozzávalók:
30 dkg burgonya
15 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
20 dkg alma
10 dkg sovány túró
10 dkg savanyú uborka
4 dl kefir
mustár, citromlé, só, bors, cukor vagy édesítőszer

Elkészítés:
A répát, burgonyát, borsót enyhén sós vízben puhára főzzük,
majd kihűtjük. A zöldségeket a borsó kivételével apró
kockákra vágjuk. Ezután a kefirt összeturmixoljuk a
mustárral, citromlével, sóval, borssal, pár csepp édesítőszerrel, 

 túróval és a zöldségekre öntve óvatosan összekeverjük.

 

 

Őszi gyümölcssaláta

Hozzávalók:
40 dkg körte, 20 dkg alma, 20 dkg szőlő, 20 dkg szilva, 2 narancs, 1 citrom leve
 
Az öntethez:
2 dl joghurt, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál citromlé
 

Elkészítés:
-az egyik narancsot meghámozzuk, gerezdjeire bontjuk;
-a körtét és az almát héjastól nagy cikkekre vágjuk, majd kicsumázzuk;
-citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon;
-a szilvát kimagozzuk, negyedekre vágjuk;
-a szõlőt leszemezzük;
-az előkészített gyümölcsöket egy tálba összekeverjük és a másik narancs levét ráfacsarjuk;
-hideg helyen 1-2 óráig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek;
-tálaláskor kis tálkákba merjük és a simára turmixolt joghurtos öntettel (joghurt, méz, citromlé) meglocsolva kínáljuk.

 

 

Sajtsaláta

Levétől lecsurgatunk egy konzervkukoricát, és összekeverjük egy kis üveg, levétől lecsurgatott zöldborsóval, 20 dkg kockára vágott edámi vagy ementáli sajttal és két nagy, meghámozott, kockára vágott almával. Belereszelünk egy kis fej vöröshagymát, belevágunk vékony karikákra néhány csemegeuborkát, és néhány csepp almaecettel megöntözve, salátafűszerrel meghintve néhány óráig állni hagyjuk. Tálalás előtt a levet leöntjük róla, és a salátát összekeverjük egy tubus kész majonéz meg 2 dl tejföl keverékével, amelyet kevés ételízesítővel, 1 csokor összevagdalt petrezselyemmel meg késhegynyi majorannával fűszereztünk.

 

 

Tzatziki mártás

Hozzávalók:  

1 pohár joghurt, 1 közepes salátauborka, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 EK olívaolaj, pár csepp citromlé, só.

Elkészítés:

A hámozott uborkát egy durva reszelőn lereszeljük és kinyomjuk. A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az uborkát és az átnyomott fokhagymát és jól elkeverjük. Utána hozzátesszük az olajat, kevés citromlevet, kevés sót, majd jól elkeverjük. Hűtve tálaljuk.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 9
Heti: 43
Havi: 192
Össz.: 180 758

Látogatottság növelés
Oldal: Saláták
Anorexia,bulimia. - © 2008 - 2024 - ana-irina.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »